– Vi fikk anbefalt Norsol av noen venner. Denne typen solskjerming har vært unnværlig, forteller Brit Myrvoll.

Visste du at solbuen i Norge er lavere enn i sydlige land? Dette er grunnen til at solskjermingsbehovet er lang større her i Oslo enn for eksempel Madrid.

Vi vil gjerne ha sol, men ikke drivhuseffekt i stuen. Familien Myrvoll fikk en helt ny inneklima etter besøk fra solskjermingseksperten Norsol

– Selv om vi ikke bør klage, blir mange av oss plaget med dårlig inneklima i sommerhalvåret. Riktig solskjerming bidrar til så mye mer enn bare beskyttelse mot direkte solstråler, opplyser markedssjef i Norsol, Krister Nekstad.

SKREDDERSYDDE LØSNINGER: Hvert hjem får en skreddersydd løsning tilpasset familien behov og budsjett.

Mye mer enn bare solskjerming

– Norsol har levert smarte løsninger i 35 år, spesielt tilpasset norske forhold. Vi er en familiebedrift med fokus på kvalitet, tradisjoner og løsninger tilpasset hvert enkelt hjem og vindu, forteller Nekstad.
Persienner, rullegardiner og lameller er nemlig mye mer enn bare skjerming fra solstråler. Med riktig solskjerming får du:

  • Bedre inneklima
  • Isolasjon
  • Lavere strømutgifter
  • Mindre slitasje på gulv og møbler

Å forhindre at rommene varmes opp til drivhusliknende tilstander, er likevel en av de viktigste funksjonene til god solskjerming.

– Et av de mest effektive beskyttelsene mot dette er trendproduktet zip screen, som passer utmerket til den norske byggestilen. Det var derfor et naturlig valg for familien Myrvoll, og deres lekre designerbolig, legger han til.

SKREDDERSYDD LØSNING: Utvendige screens har økt enormt i populæritet.

– Med over 30 års erfaring vet vi at forarbeidet er like viktig som resultatet. Derfor gjør vi som skredderen; vi kommer gjerne og tar mål. Helt gratis og uten forpliktelser, opplyser Nekstad.

Kvalitet tvers gjennom

– Vi fikk anbefalt Norsol av noen venner. De er veldig opptatt av kvalitet, og ettersom de var så fornøyde, ville også vi prøve, forteller Brit Myrvoll.
Med gratis og uforpliktet befaring ble vinduer og dører målt opp og tilbudet sendt.

Foruten zip screens har familiehuset investert i terrassemarkise, innvendige lamellgardiner og lystette duoplissegardiner.

– Dette er norsk design på sitt beste både når det kommer til funksjonalitet og utseende.

Brit som er opptatt av design, er svært fornøyd med tipsene hun fikk fra Norsol som ga henne gode råd om material- og fargevalg.

– Utepersienner setter en stemning når vi sitter på balkongen, mens zip screens redder oss fra varmen og solen, i tillegg til å være funksjonelt og gli rett inn i vårt design, forteller Berit.

– Du får en totalpakke. Råd, tips, stort utvalg og meget god service, legger Brit til.

Kan styres fra telefonen

Det har skjedd mye også på solskjermingsfronten de siste 30 årene. Foruten et bredt utvalg farger, mønster og tekstiler, er det nå mulig å styre solforholdene hjemme via smarttelefonen.

Pappa Myrvoll sjekker værmeldingen mens han er på kontoret, og styrer screens hjemme, basert på værforholdene. Noen liker tross alt å våkne med solen i ansiktet, mens andre foretrekker å oppholde seg i mer kjøligere rom.

STOR FORSKJELL: Hele familien, inkludert huden kjenner den enorme forskjellen på temperaturen når solskjermingen er nede.

– En uvirkelig stor forskjell

– Det begynte å bli innmari varmt i fjor vår, og da tenkte vi skulle prøve solskjerming på soverommene, sier Hilde Erøy Edvardsen.

Hun viser frem zip screens som er installert på vinduene i stuen. Den mørke duken skjermer familien fra naboinnsyn, og gir en behagelig innetemperatur når solen står på som sterkest.

– Det er nesten uvirkelig hvor stor forskjell denne solskjermingen utgjør, forteller Hilde.

Under fjorårets tropesommer fikk familien definitivt kjenne effekten av investeringen i vinduene. De hadde ikke behov for å kjøpe verken vifter eller luftrensere.

– Jeg var gravid på den tiden, og det å kunne gå inn og faktisk avkjøle meg var gull verdt! sier Hilde.

FJERNKONTROLL: Solskjermingen styres enkelt med en fjernkontroll.

– Vi er superfornøyde og får ikke skrytt nok av alle som jobber hos Norsol. Vi anbefaler de til alle vi kjenner.