Hvordan hindre innsyn fra
nysgjerrige naboer

- Og samtidig bevare utsikten

Flere og flere nordmenn søker til byen, og i dag bor 82% av befolkningen i tettbygde strøk. Hvert år øker denne andelen, samtidig som stadig færre bor spredt. Folk søker til urbane strøk av mange årsaker – kortere reisevei til jobb og skole, flere kulturtilbud, flere karrieremuligheter, og kanskje man bare liker følelsen av å være omgitt av mennesker.

Dette skjer samtidig som at flere flytter til leilighet også. Selv om over halvparten av oss fortsatt bor i enebolig, har prosentandelen som bor i leilighet økt jevnt og trutt over de siste tiårene. I dag bor bor en fjerdedel av norske husholdninger i boligblokk. De fleste av disse bor i byene, og i Oslo finner vi hele 73 prosent i leilighet.
bjorvika

Det er mange fordeler med å bo i leilighet, og naturlig at man søker til praktiske boformer. Med leilighet får man alt på én flate, og bruker mindre tid på vedlikehold. Med mindre tid brukt på plenklipping og husmaling, får du mer fritid til å slappe av med familien, invitere på grillfest og slappe av og nyte utsikten.

Men å bo i en praktisk leilighet i byen fører også med seg noen upraktikaliteter. Man bor gjerne tettere, og har naboen nærmere enn man hadde hatt i enebolig. I de største byene har nybygde leiligheter færre reguleringer, og det bygges mer og mer i såkalt “fortetting”.

Ingen har lyst til å titte rett inn på naboen når de spiser middag, eller vise hele borettslaget hva man ser på TV. Heldigvis har vi gode tips for avskjerming til alle områder i leiligheten – både hindre innsyn i vinduer, og på uteområdet. Les videre for tips til produkter som hindrer innsyn og skjermer mot naboens plagsomme blikk.

Hindre innsyn gjennom vindu

Tradisjonelle solskjermingsløsninger som gardiner kan selvfølgelig lukkes igjen og sperre for innsyn fra naboer og forbipasserende. Men gammeldagse gardiner vil ikke bidra til et godt inneklima, og vil også hindre for utsikten.
Noen mennesker velger å sette opp vindusfolie på vinduet – men dette er heller ikke en fullgod løsning. I tillegg til å ikke fullt ut skjerme mot innsyn, mister man også uvurderlig utsikt med dette produktet, som ligger som en grå tåke på vinduet.

Kanskje er du så heldig å likevel ha en fin utsikt, eller kanskje elsker du synet av storbylivet? Det finnes måter der du kan se ut, men samtidig hindre innsyn. Disse produktene er estetisk tiltalende og løfter hjemmet sitt uttrykk. Naboene dine vil ikke kunne se inn, men kanskje du får noen misunnelige blikk når de ser den nye solskjermingsløsningen din?

Mørkleggende rullegardin

iStock 1199538979

Med transparent duk på rullegardinen, filtreres lyset så du skjermer for sol og innsyn, men samtidig bevarer utsikten. I tillegg bidrar rullegardin til å holde inneklimaet på et behagelig nivå gjennom hele året. Vi tilbyr automatiserte rullegardiner med fjernkontroll, så du kan styre solskjermingen fra sofakroken. Vår populære Havbris er laget av 100% resirkulert plast fra havet, så da kan du gå foran i sameiet eller borettslaget med et godt, miljøvennlig eksempel.

Plisségardin

En myk og delikat sveveplissé kan være en utmerket idé for å hindre innsyn, samtidig som du holder det pent hjemme. Plisségardiner er veldig enkle å montere, og tar liten plass. De kan monteres øverst, nederst eller midt i vinduet – så de svever. Med sveveplissé kan du plassere i vinduet akkurat så naboen ikke titter inn – men utsynet bevares. Velg selv om du drar ned plisségardinen på tradisjonelt vis, eller dra den opp fra bunnen for å slippe inn lys, samtidig som du skjermer for nysgjerrige blikk. Velg mellom hundrevis av farger og mønstre, vi hjelper deg med å måle opp og montere.

plissegardin

Screen

SKREDDERSYDDE LOSNINGER

Moderne, utvendig screen er optimalt for å hindre innsyn, men samtidig bevare utsynet. Screen lages i transparente, perforerte duker som filtrerer lyset, samtidig som utsikten bevares. I motsetning til for eksempel gardiner eller persienner, hindrer ikke en screen utsikten fra boligen. Med screen blokkerer du det meste av sollyset, men får fortsatt full oversikt over hva som foregår utendørs. Dette passer perfekt på vindusflater der du vil bevare dagslyset, men samtidig skjerme for innsyn.

Selv om du fortsatt kan se ut og nyte utsikten, er det vanskelig for naboer og forbipasserende å se inn. Selv om kvelden, der mørke ute og lysene på innendørs kan gjøre det lettere å se inn, hindrer screen innsyn. Velg en løsning med automatisering og fjernkontroll for økt komfort. Hvis du virkelig vil ha det behagelig, kan vi utstyre screenen med værautomatikk – da kjøres screenen automatisk ned når det er sterk sol, og opp når du trenger lys i rommet.

Skjerme uteområdet

Kanskje er du så heldig å bo i leilighet med uteområde? Med en balkong eller terrasse kan man oppnå en god kombinasjon av byliv og friluftsliv. Vi har tidligere skrevet om solskjermingsprodukter på terrassen, les mer her

Men når man bor i byen, kan man fort oppleve å være litt tettere på naboen enn man kanskje ønsker. Det er deilig å sette seg ned på terrassen eller balkongen og ta en pils med gode venner. Det er ikke fullt så gøy å ha Andersen i 7B tittende inn på grillfesten.

Gratis befaring over hele landet

Hvis du fortsatt er usikker på hvilket produkt som passer best for å hindre innsyn i ditt hjem, er det bare å ta kontakt med oss for å få all hjelpen du trenger. Vi i Norsol tilbyr gratis befaring over hele landet, og er kjent for hurtig leveranse og høy fagkompetanse. 

Ved å velge gratis befaring fra våre profesjonelle eksperter får du hjelp hele veien: Vi gir råd om hvilke produkter som passer dine behov best, fra spesifikke produktalternativer til inspirasjon, farger, mønster og materialer. Vi sørger for at du hindrer innsyn, men bevarer utsikten.

Vi hjelper deg med å måle opp vinduer og uteområder, så du kan være sikker på at du handler solskjermingsprodukter som passer perfekt. Det er bare få milimeter som skal til før solskjermingsproduktet festes feil på vindusflaten, men vi stiller med laser og erfaring for å sørge for et skreddersydd uttrykk. Til slutt, når ditt skreddersydde produkt er produsert, hjelper vi deg med montering også.

Ring oss eller send en e-post, så setter vi deg i kontakt med vår lokale Norsol-leverandør.