Norlux Terrassemarkiser

En solid markise bygd for norske værforhold, som sikrer terrassen, verandaen eller uteserveringen i all slags vær. Vår patenterte konstruksjon sikrer en optimalt og varig duk med verdens sterkeste fiber.
Norlux terrassemarkise fra Norsol er designet og utviklet spesielt for norske værforhold. Vår patenterte konstruksjon er produsert med verdens sterkeste fiber, dyneema-bånd, i kne og skulderledd på armene. Det sikrer et utmerket dukspenn som varer og består tidens tann, og en lun og trygg uteplass for deg. Markisen passer på verandaer, terrasser og balkonger, så vel som uteserveringer. Med Norlux terrassemarkise er du skjermet for regn og sol, og beholder et fleksibelt uteområde i det skiftende norske klimaet.

Mål

Armutfall:
200, 250, 300, 350 og 400 cm.

Maks størrelse 
700×350 cm eller 600x400xm

Verdens sterkeste fiber med fleksible og vannavstøtende egenskaper

Kraftige armer med unik teknologi gir terrassemarkisen en overlegen styrke og holdbarhet. Dyneema-båndet over både kne- og skulderledd gir økt styrke, stabilitet og levetid sammenliknet med vaier- og kjedearmer. Dyneema er verdens sterkeste fiber, og 15 ganger sterkere enn stål. I tillegg er det lett, vannavstøtende og fleksibelt; Ideelt for å operere i et utfordrende norsk klima med skiftende vær- og vindforhold. Dyneema brukes i avansert verneutstyr i industrien, skuddsikre vester og utrustninger i militæret, fiskenett på store fangstbåter og ellers i fly og oljeindustri – og hos Norlux Terrassemarkise fra Norsol.

Nyskapende materialer i alle regnbuens farger

Vår patenterte, innovative materialbruk gir terrassemarkisen et minimalistisk og stilrent skandinavisk uttrykk. Den passer like godt i private hjem, som på fortauskafeen eller restauranten. Med mer enn 100 skreddersydde kvalitetsduker å velge mellom, er du sikker på å finne en terrassemarkise som matcher din fasade perfekt.

Skreddersydd for din terrasse, tilpasset alle forhold

Vi i Norsol setter valgfrihet høyt. Med mange fleksible tilvalg kan Norlux terrassemarkise tilpasses alle typer utearealer på inntil 25 kvadratmeter. For ytterligere komfort, velger de fleste motor og fjernkontroll. Norlux-serien oppfyller alle krav til lang holdbarhet, minimalt vedlikehold og tidløs design.

Bruksområde

Velg mellom standard- eller design endegavler for hele Norlux-serien. Små bredder og store utfall leveres med kryssarmer som overlapper hverandre på vei inn. Fleksibel vinkeljustering inntil 45 grader av armer passer perfekt for lav vårsol, og markisen leveres også med flexarmer. Hvis du har behov for økt takhøyde inn mot husvegg, kan du velge Norsol Marcesa med knekkbom festet på midten av armene (over kneledd). Marcesa er ideell for norsk vår- og høstsol, og er utstyrt med det revolusjonerende materialet Dyneema. Overbrett med endelokk gir beskyttelse for markiseduken, og hever utseendet på markisen.
Norlux 0027 1 1

Konstruksjon

Beslag og armer
Markisebeslagene festes i vegg eller tak, og leveres i ekstrudert og støpt aluminium som er bestandig mot korrosjon. Ved veggmontasje anbefaler vi aluminiumskassett (overbrett) for best skjerming av duk.

Screenshot 2021 03 01 at 00.27.48

Vinkeljustering
På armens klokke justeres fallvinkel enkelt på hver side. Løsne skruene med to omdreininger og juster vinkel enkelt opp og ned med en umbraco nøkkel. Som med vannbrett anbefales markiser å ha en fallvinkel på 15 grader. Dette for slik at vannet skal renne av direkte, som gir lang varighet og en stram og pen duk. Som tilvalg kan Norlux utstyres med flexarm hvor vinkeljustering skjer trinnløst med sveiv direkte i ett ”øye” i armen.

Profiler
Profiler er i ekstrudert, pulverlakkert aluminium for å stå imot vær, vind og korrosjon. Tilbys i grå-, hvit- og svartlakkert utførelse. Rørene er av galvanisert stål.

Tekniske data
Armutfall i 200, 250, 300, 350 og 400 cm. Maks størrelse er 700×350 cm eller 600×400 cm. Kan seriekobles opptil 15 meter med motor.

Vindklasse
Norlux er klassifisert i vindklasse 2, basert på EN13561-standarden. Ved utfall 4 meter, er vindklassen 1. Ved 7 meter bredde, er maks utfall 3,5 meter.Vindklasse 2 er den største vindklassen som terrassemarkiser kan godkjennes til, og tilsvarer frisk bris (10,5 meter i sekundet).

Våre terrassemarkiser